Kayıtlar

Ekim 20, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor
Tahinin Faydaları ve Zararları Tahinin Faydaları Nelerdir,Tahinin Faydası,Tahinin Faydaları ve Zararları, Tahinin Zararları,Tahinin Zararları Nelerdir,Tahinin Zararı,Tahin Nasıl Yapılır Tek başına tüketildiğinde oldukça tatsız bir besin olan  tahin, pekmezle  birlikte tüketildiğinde nefis bir lezzete dönüşür. Susam tanelerinden elde edilen  tahin,  son derece de kıymetli bir besindir. Bu makalemizde  Tahinin faydaları ve zararları  konusunda bilgiler vermek istedik. Öncelikle  tahin nasıl yapılır  konusunu anlatalım.  Tahin Nasıl Yapılır ? Tahin tüketiciler olarak daha çok simitten tanıdığımız susamdan yapılır. Susam taneleri, yaklaşık altı saat kadar suda bekletilir, sonra özel bir teknikle kabuklarından ayrılıp kavrulur, ardından da kurutulur. Değirmende öğütülen kavrulmuş susam tahin halini alır. Tahin, içerdiği yüzde 55 yağ sayesinde vücudumuza enerji verirken, gereksinim duyduğumuz yağ asitlerinin oluşmasını da sağlar. Ayrıca besinlerin midemizde uzun süre kalmasına yardımcı