B, 2B ,HB UÇ NE DEMEK ?
Hemen hemen hepimiz hayatlarımızın bir döneminde kurşun kalemin kullanıldığı sınavlara giriyoruz. Sınavlara girerken bize 2B kullanın, çizim yaparken H kullanın vs.. deniyor (Aslında bana çizim yaparken H kullanın denmedi konuyu aydınlatmak içi kurdum bu cümleyi). İyi de bunların anlamı ne ki?
B -> Black ( Siyah – koyu – yumuşak uçlu)
H -> Hard ( Açık renk- sert uçlu)
F -> Fine (Buna da başlangıç noktası gözüyle bakabilirsiniz, ne açık ne koyu, ne yumuşak ne sert, ne-i-dü-ğü belirsiz)
Şimdi size bir sıralama yapayım isterseniz. Bir ucuna çizim diyelim çünkü H kalemler ya da kalem uçları daha çok çizim için kullanıyor diğer ucuna da sınav diyelim. Hangi tarafa giderseniz ve sayı büyürse o özellik artıyor.
(çizim kalemi, sertlik ve renkteki solukluk numara arttıkça artar mesela 55H gibi) 3H,2H, H, F,HB, B, 2B, 3B (sınav kalem ve kalem uçları, koyuluk ve yumuşaklık sayısı arttıkça artar mesela 55B en koyu en yumuşak gibi)
Özet:
HB -> Genel kullanım için iyi bir kalemdir.
2B-> Sınav kalemidir daha fazla numara daha koyu ve yumuşak işaretleme derken, numara artışı duaların etkileme gücünü değiştirmez, kaderinizde ne varsa o puanı alırsınız arkadaşlar. Ayrıca numara arttıkça silinmenin zorlaşacağını hatırlayalım. Bu nedenle yüksek numara olası bir yanlış işaretlemeyi silme esnasında silinmemesinden dolayı silgiyi daha sert kullanmanızı ve sınav kağıdını yırtmanıza neden olabilir.
2H->Çizim kalemidir. Eğer amacınız mimar, tasarımcı vs.. değilse sizin ya da çocuklarınızın H ve numaraları ile işi olacağını sanmıyorum. Bizim işimiz B ile. 
Merak eden ancak araştırmayan bir toplum olduğumuz için gidin büyük kırtasiyelere ve sorun bakalım 2B deki B’nin anlamını

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar